fbpx

hqdefault.jpg

Un film de prezentare a României, la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, a fost prezentat joi în ședința Cabinetului de la Alba Iulia și publicat pe site-ul Guvernului.

În clip sunt prezentate atracțiile turistice cele mai cunoscute, bogățiile naturale, sunt evocați marii savenți și creatorii „atinși de geniu”.

România este "țara nemuritorului Dracula și a albastrului de Voroneț", "o insulă de latinitate în Balcani, născută din contopirea dintre daci și romani".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

VIDEO

"România, un picior de plai, o gură de rai - o descriere dintr-o baladă profundă cât istoria, o expresie ca un colier cu nestemate, pentru o țară pe care Papa Ioan Paul al II-lea a numit-o Grădina Maicii Domnului", începe clipul de prezentare.

Filmul continuă cu descrierea României - "țară a câmpiilor, unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului, a dealurilor domoale ce dau roade gustoase, a munților falnici mângâiati de norii cerului albastru, a izvoarelor limpezi precum cleștarul, a valurilor înspumate ale Mării Negre, a Dunării și a splendorilor de patrimoniu mondial din Delta Dunării".

România este și țara pădurilor virgine, a aurului și a argintului, a sării, petrolului și a gazelor naturale, a oamenilor care au traversat o istorie cu mărețe izbânzi.

Citește continuarea pe hotnews.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg