img (1).jpg

Un copil de un an şi zece luni dintr-o localitate din Suceava a murit de foame. Micuţa era în grija tatălui, după ce mama plecase la muncă în străinătate. Direcţia pentru Protecţia Copilului a început o anchetă.

Bunica a fost cea care s-a îngrijorat de starea copilei şi a dus-o la spital, la Fălticeni. Era deja în stare foarte gravă.

Medicii s-au chinuit în zadar să o salveze. A murit la scurt timp de la internare. A făcut stop cardio respirator, iar medicii spun că în momentul în care au preluat-o au constatat că avea anemie severă, era subnutrită.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Bunica le-a spus că fetiţa fusese hrănită doar cu ceai şi lapte. Direcţia pentru Protecţia copilului a început o anchetă.

Asistenţii sociali din comună nu monitorizau această familie, deşi cei patru copii ai familiei se aflau de câteva luni doar în grija tatălui. Mama plecase la muncă în străinătate.

Şi politia a deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Acum autorităţile aşteptă rezultatul de la Institutul de Medicină Legală.

sursa: digi24.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.