drapelul-româniei-1170x480.jpg

La 1 decembrie 2018 comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârşirea statului naţional român, realizată prin unirea provinciilor româneşti cu România.

La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu Ţara Mamă, România (1 decembrie 1918). 

Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar în 2018, la 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia a avut loc la 1 decembrie 1918, a fost convocată de către Marele Sfat Naţional Român, prin Consiliul Naţional Român Central de la Arad, la care au participat 1228 de deputaţi pentru a vota Rezoluţia de la Alba Iulia, prin care se pecetluia Unirea Transilvaniei cu Regatul Român. Marea Adunare Naţională a avut loc în Sala Cazinoului din Alba Iulia. 

Steagul României va fi arborat pe 30 noiembrie pe primăria din San Francisco cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la formarea statului național România, a anunțat George Roth, consulul onorfic al României în San Francisco. 

'Dragi prieteni, după cum știți, 1 decembrie 2018 marchează aniversarea a 100 de ani de la crearea României ca stat național. În cinstea acestui eveniment, primarul orașului și regiunea San Francisco au proclamat 1 decembrie 2018 drept „Ziua Prieteniei și Patrimoniului Româno-American”. Steagul României va fi arborat la Balconul Primarului de la Primărie (pe partea Plaza ) vineri, 30 noiembrie, în timpul programului de lucru. Dacă vă aflați în vecinătate, vă încurajăm să vă opriți, să faceți fotografii și să le postați', este mesajul publicat de consulul român pe pagina sa de Facebook


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.