37883852xl.jpg

Ca și când România nu avea destule probleme, actuala guvernare dă senzația că și-ar dota brațul armat al partidului. 

Sub scuza autoapărării, armele de foc vor fi aproape ”la liber” în România.

Noul proiect de lege modifică esențial regimul de deținere pentru armele de foc, acestea putând să ajungă și în posesia unor indivizi cu antecedente violente.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform modificărilor votate miercuri, doar cine e condamnat definitiv la închisoare pe viaţă nu îşi poate cumpăra o armă letală.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat nu îşi asumă însă nimic, nici măcar faptul că a iniţiat şi a votat modificarea legii.

Liviu Brăiloiu, senator PSD: „Nu l-am făcut eu, dar nu-mi aduc aminte care este, dar ştiu că s-a discutat ceva. Amendamentul 14. Da, probabil, s-a discutat ceva despre cei care sunt condamnaţi pentru infracţiuni cu violenţă. (reporter digi 24: Şi ei vor să aibă arme?) Nu, nu, tocmai că nu au dreptul să aibă arme”.

Până acum, o persoană putea să dețină maxim două arme, însă conform noului proiect nu va mai exista acestă limită. Va crește și numărul de cartușe care pot fi în posesia unei persoane, de la 50 la 100.

Dacă legea va trece în forma actuală, vor exista indivizi care pot să-și creeze un adevărat arsenal. Problema capătă astfel conotații extrem de grave, exsistând riscul ca autoritățile să nu mai facă față unei piețe care va fi invadată de arme de foc. 

37883852xl.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.