fbpx

37883852xl.jpg

Ca și când România nu avea destule probleme, actuala guvernare dă senzația că și-ar dota brațul armat al partidului. 

Sub scuza autoapărării, armele de foc vor fi aproape ”la liber” în România.

Noul proiect de lege modifică esențial regimul de deținere pentru armele de foc, acestea putând să ajungă și în posesia unor indivizi cu antecedente violente.

Conform modificărilor votate miercuri, doar cine e condamnat definitiv la închisoare pe viaţă nu îşi poate cumpăra o armă letală.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat nu îşi asumă însă nimic, nici măcar faptul că a iniţiat şi a votat modificarea legii.

Liviu Brăiloiu, senator PSD: „Nu l-am făcut eu, dar nu-mi aduc aminte care este, dar ştiu că s-a discutat ceva. Amendamentul 14. Da, probabil, s-a discutat ceva despre cei care sunt condamnaţi pentru infracţiuni cu violenţă. (reporter digi 24: Şi ei vor să aibă arme?) Nu, nu, tocmai că nu au dreptul să aibă arme”.

Până acum, o persoană putea să dețină maxim două arme, însă conform noului proiect nu va mai exista acestă limită. Va crește și numărul de cartușe care pot fi în posesia unei persoane, de la 50 la 100.

Dacă legea va trece în forma actuală, vor exista indivizi care pot să-și creeze un adevărat arsenal. Problema capătă astfel conotații extrem de grave, exsistând riscul ca autoritățile să nu mai facă față unei piețe care va fi invadată de arme de foc. 

37883852xl.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg