Bebeluşi infectaţi cu stafilococul auriu. Reacția autorităților

0
bebelusi-maternitate.jpg

bebelusi-maternitate.jpg

12 bebeluşi au fost depistaţi cu stafilococ auriu. Toţi copiii s-au născut la maternitatea Giuleşti şi au fost trataţi la Spitalul Grigore Alexandrescu. Ministrul Sănătăţii şi-a trimis inspectorii să verifice toate maternităţile din Capitală. Primăria Capitalei şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu” precizează că, în prezent, la unitatea medicală se desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă există o legătură între naşterile bebeluşilor şi informaţiile apărute în presă, conform cărora aceştia au fost infectaţi cu stafilococ.

Primăria Municipiului Bucureşti şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu” precizează, referitor la bebeluşii care ar fi fost infectaţi cu stafilococ, că nou-născuţii nu au fost „transferaţi” la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, „ci au fost externaţi din maternitate fără să prezinte vreun semn de afectare cutanată”.

De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebeluşilor la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Citește continuarea pe digi24.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău