drog zombie.jpg

Un video șocant a făcut înconjurul internetului. Imaginile în care mai mulţi tineri care zac prăbușiți pe trotuar și par a fi sub influenţa drogurilor Zombie au fost surprinse pe străzile Sibiului.

Imaginile surprinse arată mai mulţi tineri care par a fi sub influenţa drogurilor, zac prăbuşiţi pe trotuar și primesc îngrijiri medicale.

Se pare că ar fi vorba despre același drog Zombie, un fel de marijuana modificată, cu efecte mult mai grave, care a început să circule și la noi în țară de la începutul anului, ajungând în mâinile adolescenților a căror medie de vârstă este de 13-15 ani.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drogul este o mixtură de chimicale, făcută în laborator, creată pentru a reproduce efectele celebrei substanțe psihoactive care se găsește în marijuana, THC (tetrahydrocannabinol). Acesta este interzis în USA din 2013 și în Marea Britanie din 2016.

"Dacă marijuana produce un efect de anxietate şi atacuri de panică, această mixtură produce paranoia şi episoade psihotice, de aceea se spune că are un efect de „zombie. Această stare se instalează în cel mult 10 minute şi efectele durează până la o oră şi jumătate, în medie", a explicat Gigel Lazăr pentru Libertatea.ro.

„Un consum prelungit duce la efecte de gravitate extremă, de distrugere a creierului. Adică, îl transformă în legumă, cum s-ar zice, îi «prăjeşte» creierul ireversibil”, a avertizat reprezentantul CIADO. O singură doză de „zombie” poate fi mortală. Medicii au analizat efectele pe care acest drog le produc în organism şi au realizat că este de 10 ori mai puternic decât cocaina. 

Consumul acestui drog produce o creştere a metabolismului, cu temperatură foarte mare, cu tahicardie, posibil cu insuficienţă renală, cu problemă de oxigenare a creierului şi inimii.

Drogul zombie este de 15 ori mai puternic decât cocaina, dar de 20 de ori mai ieftin, de aceea sunt tot mai mulţi tineri care ajung să îl consume.

sursa: facebook, libertatea


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.