mistret-1.jpg

A fost confirmat primul focar de pestă porcină africană în mediul sălbatic, în judeţul Buzău. Autorităţile sanitar-veterinare au găsit, pe raza localităţii Beceni, cadavrul unui porc mistreţ.

În urma noului focar de la Beceni, judeţul Buzău, a fost declarată o zonă infectată şi o zonă tampon, pe o rază de opt, respectiv cinci kilometri. Pe raza noului focar se află 25 de sate.

Autorităţile au decis să nu sacrifice niciun porc, însă 25 de sate intră în zona de protecţie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Târgurile sunt închise pe toată durata sărbătorilor de iarnă, iar sacrificarea porcilor va avea loc doar în urma unui buletin de analiză, anunţă autorităţile.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Şapte focare de pestă porcină africană au fost confirmate în judeţul Buzău, în ultimele trei luni.

sursa: libertatea.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.