violente-paris.jpg

Marius Militaru a postat pe Facebook un text, în care explică de ce a ales să nu distribuie imagini cu violențele de la Paris.

„Am ales să NU distribui imagini cu violențele de la Paris. În ultimele zile am primit multe mesaje prin care sunt îndemnat să distribui și eu imagini cu violențele din Franța.

Următorul mesaj nu conține poze și asta s-ar putea să-l facă nefrecventabil sau neinteresant în contextul în care, în aceste zile în inima Europei, la Paris, au loc manifestații publice violente între protestatari și jandarmii francezi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Postează și tu, arată cum este și la alții” sau „feriți-vă, veți păți la fel ca jandarmii francezi” și alte asemenea mesaje, a căror violență, fie ea și de limbaj, nu poate fi reprodusă.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Cred că ar fi greșit în egală măsură să demonizăm sau să idealizăm ceea ce se întâmplă acum în Franța.

Și de o parte, și de cealaltă, cultivarea compulsivă a violenței ca mijloc de afirmare și exprimare a libertății de expresie este obositoare și contraproductivă. Nu-i o soluție!

Nu-i o soluție să încerci să împarți oamenii în tabere ireconciliabile, să folosești imaginile cu violențe pentru a justifica într-un sens sau altul...viitoare atitudini, de nicio parte. Observ că există voci care tranzacționează foarte lejer astfel de imagini care nu fac altceva decât să învrăjbească.

Eu am ales să NU distribui asemenea imagini.”, a scris Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Poliţia din Paris a folosit gaze lacrimogene, sâmbătă, pentru a-i dispersa pe manifestanţii care au demonstrat pentru a doua săptămână consecutiv faţă de creşterea preţurilor la carburanţi. Totuși, mobilizarea la nivel național a fost mai slabă decât săptămâna trecută, când s-au înregistrat și victime.

violente-paris.jpg

download.jpg

1-200-individus-ont-provoque-des-destructions-tout-le-long-du-parcours-de-la-manifestation-a-paris-empechant-celle-ci-d-avancer.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.