fbpx

violente-paris.jpg

Marius Militaru a postat pe Facebook un text, în care explică de ce a ales să nu distribuie imagini cu violențele de la Paris.

„Am ales să NU distribui imagini cu violențele de la Paris. În ultimele zile am primit multe mesaje prin care sunt îndemnat să distribui și eu imagini cu violențele din Franța.

Următorul mesaj nu conține poze și asta s-ar putea să-l facă nefrecventabil sau neinteresant în contextul în care, în aceste zile în inima Europei, la Paris, au loc manifestații publice violente între protestatari și jandarmii francezi.

„Postează și tu, arată cum este și la alții” sau „feriți-vă, veți păți la fel ca jandarmii francezi” și alte asemenea mesaje, a căror violență, fie ea și de limbaj, nu poate fi reprodusă.

Cred că ar fi greșit în egală măsură să demonizăm sau să idealizăm ceea ce se întâmplă acum în Franța.

Și de o parte, și de cealaltă, cultivarea compulsivă a violenței ca mijloc de afirmare și exprimare a libertății de expresie este obositoare și contraproductivă. Nu-i o soluție!

Nu-i o soluție să încerci să împarți oamenii în tabere ireconciliabile, să folosești imaginile cu violențe pentru a justifica într-un sens sau altul...viitoare atitudini, de nicio parte. Observ că există voci care tranzacționează foarte lejer astfel de imagini care nu fac altceva decât să învrăjbească.

Eu am ales să NU distribui asemenea imagini.”, a scris Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Poliţia din Paris a folosit gaze lacrimogene, sâmbătă, pentru a-i dispersa pe manifestanţii care au demonstrat pentru a doua săptămână consecutiv faţă de creşterea preţurilor la carburanţi. Totuși, mobilizarea la nivel național a fost mai slabă decât săptămâna trecută, când s-au înregistrat și victime.

violente-paris.jpg

download.jpg

1-200-individus-ont-provoque-des-destructions-tout-le-long-du-parcours-de-la-manifestation-a-paris-empechant-celle-ci-d-avancer.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg