fbpx

prima lumina.jpeg

Românii care dețin gospodării izolate și neracordate la o sursă de curent electric ar putea beneficia de ajutor financiar din partea statului pentru a remedia această situație, potrivit unui proiect de act normativ aflat în dezbaterea senatorilor și care stabilește regulile acordării ajutorului. Astfel, măsurile destinate electrificării anumitor gospodării se regăsesc în Programul Naţional Prima Lumină.

Propunerea legislativă pentru Programul Naţional Prima Lumină stabilește că românii care nu au gospodăria racordată la rețeaua electrică publică vor primi ajutor financiar din partea autorităților pentru a schimba această situație.

Acest program va da posibilitatea familiilor ce au locuințe care nu au fost niciodată racordate la rețeaua electrică și nu au nici mijloacele financiare necesare racordării să primească vouchere cu valoare de 7.000 de lei. Pentru a se aplica, proiectul are nevoie de votul favorabil al Parlamentului.

Voucherele vor putea fi utilizate și pentru achiziția, transportul și instalarea unor panouri fotovoltaice, hidrocentrale de mici dimensiuni, mori de vânt sau alte surse de energie regenerabilă.

După cum stabilește documentul, de aceste vouchere vor putea beneficia doar persoanele care nu au datorii la bugetul local și au un venit lunar de cel mult două ori venitul minim garantat. 

citește mai multe pe avocatnet.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg