prima lumina.jpeg

Românii care dețin gospodării izolate și neracordate la o sursă de curent electric ar putea beneficia de ajutor financiar din partea statului pentru a remedia această situație, potrivit unui proiect de act normativ aflat în dezbaterea senatorilor și care stabilește regulile acordării ajutorului. Astfel, măsurile destinate electrificării anumitor gospodării se regăsesc în Programul Naţional Prima Lumină.

Propunerea legislativă pentru Programul Naţional Prima Lumină stabilește că românii care nu au gospodăria racordată la rețeaua electrică publică vor primi ajutor financiar din partea autorităților pentru a schimba această situație.

Acest program va da posibilitatea familiilor ce au locuințe care nu au fost niciodată racordate la rețeaua electrică și nu au nici mijloacele financiare necesare racordării să primească vouchere cu valoare de 7.000 de lei. Pentru a se aplica, proiectul are nevoie de votul favorabil al Parlamentului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Voucherele vor putea fi utilizate și pentru achiziția, transportul și instalarea unor panouri fotovoltaice, hidrocentrale de mici dimensiuni, mori de vânt sau alte surse de energie regenerabilă.

După cum stabilește documentul, de aceste vouchere vor putea beneficia doar persoanele care nu au datorii la bugetul local și au un venit lunar de cel mult două ori venitul minim garantat. 

citește mai multe pe avocatnet.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.