download (3).jpg

Numerele speciale, în care sunt spaţii mari între litere şi cifre au devenit o modă. Iar pe tot mai multe plăcuţe de înmatriculare apare şi însemnul IPA, ceea ce indică faptul că - la volan - s-ar afla un membru al Asociaţei Internaţionale a Poliţiştilor.

Şoferii fac asta în speranţa că, odată ce agenţii de la Rutieră văd acest însemn, nu-i vor trage pe dreapta din solidaritate de breaslă.

Problema este că astfel de numere speciale se obţin destul de uşor. Alţi comercianţi sunt mai discreţi. Lucrează doar online. Dar fără să menţioneze că plăcuţele nu sunt legale.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

RODICA POPESCU, purtător de cuvânt al DRPCIV:

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

”Șoferii sunt pasibili de amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare, retragerea plăcuţelor, două puncte amendă şi eliberarea unei dovezi fără drept de circulaţie”.

3.000 de şoferi au fost amendaţi pentru numerele de înmatriculare neconforme numai anul acesta.

Citește articolul integral pe obsevator.tv


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.