fbpx

catedrala.jpg

Zeci de mii de persoane sunt așteptate duminică la Catedrala Mântuirii Neamului din București, unde are loc slujba de sfințire a lăcașului de cult. Pompierii militari au lansat un set de recomandări pentru credincioșii care se îndreaptă spre această zonă, având în vedere că, momentan, nu a fost eliberată autorizația de securitate la incendiu, având în vedere că lucrările nu au fost finalizate.

Recomandările au fost lansate de ISU București - Ilfov, pe o rețea de socializare, ca urmare a întrebărilor adresate instituției, cu privire la manifestările prilejuite de sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului: 

„Organizatorul evenimentului este Patriarhia Română, care a invitat publicul să participe la slujba de sfințire a Catedralei. În prezent, construcția nu este finalizată, sens în care nu se poate pune în discuție existența unei autorizări pentru siguranța la incendiu. Subliniem că autorizația de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis de inspectoratele pentru situații de urgență la finalizarea construcției, înainte de intrarea efectivă în funcțiune , potrivit destinației declarată de beneficiar. De asemenea, menționăm că în data 23.11.2018 ISU București - Ilfov a aplicat constructorului o amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de șantier pentru acest obiectiv. Sancțiunea a fost aplicată în conformitate cu prevederile articolului 19, litera Q din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 6.6.5 din Normativul tehnic nr. C300/1994 de prevenire și stingere a incendiilor pe durata executării lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora”, se precizează în postarea ISU București - Ilfov.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

ISU București-Ilfov a înștiințat Mitropolia Munteniei și Dobrogei –Arhiepiscopia Bucureștilor că, în condițiile date, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranța participanților, prin adresele transmise în data de 22.11.2018, respectiv 23.11.2018.

„Întrucât, din punct de vedere tehnic, construcția nu este finalizată, iar în preajma acesteia este organizat un șantier care nu poate asigura 100% condiții de siguranță pentru un număr foarte mare de participanți, MAI a dispus mobilizarea unui număr mare de echipaje de pompieri, salvatori SMURD, jandarmerie și poliție care vor acționa în zonă, pentru prevenirea oricărei situații de risc pentru populație”, se mai arată în precizarea ISU București - Ilfov..

cei care ajung la manifestările organizate la Catedrala Mântuirii Neamului au fost sfătuiți să manevreze cu grijă sursele de foc și să nu le țină în apropierea materialelor inflamabile sau a obiectelor de vestimentație ale dumneavoastră sau ale celorlalți participanți, dar și să poate îmbrăcăminte adecvată, având în vedere temperaturile scăzute anunțate.

„Îmbrăcați-vă adecvat pentru temperaturile scăzute din această perioadă, mai ales în cursul nopții;
- nu stați perioade lungi de timp în spații deschise unde temperaturile sunt scăzute, în special dacă suferiți de afecțiuni cardio-respiratorii sau de alte afecțiuni a căror evoluție poate fi agravată de frig; Nu expuneți copiii cu vârste mici la temperaturi scăzute pentru perioade lungi de timp. Dacă simțiți disconfort sau acuzați probleme medicale adresați-vă celui mai apropiat punct de prim ajutor sau ambulanță sau apelați numărul unic de urgență 112. Nu blocați căile de acces și ieșire din zonă, respectați recomandările structurilor de asigurare a ordinii publice și evitați zonele supra-aglomerate. Nu vă deplasați pe căi de acces improvizate sau nedestinate publicului și nu staționați lângă utilajele de construcție pentru a evita rănirile accidentale”, sunt numai o parte dintre recomandări.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg