fbpx

img.jpg

Constructorul Catedralei Mântuirii Neamului a fost amendat cu 10.000 de lei de ISU. Motivul - încalcă normele de securitate la incendiu. Astăzi are loc slujba de sfințire la care sunt așteptați 50.000 de credincioși.

Pompierii susțin că biserica nefinalizată nu poate asigura 100% siguranţa oamenilor care vor participa duminică la sfinţirea Catedralei în mijlocul unui şantier. ISU a anutat Patriarhia că, în condiţiile date, poarta întreaga responsabilitate pentru siguranţa participanţilor la eveniment.

Citește și Preoții din Prahova organizează excursii la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. ISU nu și-a dat avizul!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei susţine că au fost luate măsurile necesare, iar Catedrala este cel mai sigur edificiu din Bucureşti.

Reprezentanţii ISU au anunţat sâmbătă ca pompierii i-au dat constructorului Catedralei o amendă de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de şantier.

Cu toate acestea, la scurt timp de la anunţ, în Catedrală a început o slujbă de pomenire a Eroilor Neamului, slujbă ţinută chiar de Patriarh.

Patriarhia a anunţat că îşi asumă răspunderea pentru evenimentul de sfinţire a Catedralei. Purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, dar şi alţi reprezentanţi ai Patriarhiei au venit imediat cu o reacţie şi a anunţat că 

“Au fost luate toate măsurile necesare, neexistând absolut niciun risc legat de siguranța pentru cei care vor participa. Catedrala Naționala din București este cel mai sigur edificiu din România.”

Citește continuarea pe Știrile Pro TV

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg
PÂNĂ LA ÎNCHIDEREA URNELOR.
HAI LA VOT!