img.jpg

Constructorul Catedralei Mântuirii Neamului a fost amendat cu 10.000 de lei de ISU. Motivul - încalcă normele de securitate la incendiu. Astăzi are loc slujba de sfințire la care sunt așteptați 50.000 de credincioși.

Pompierii susțin că biserica nefinalizată nu poate asigura 100% siguranţa oamenilor care vor participa duminică la sfinţirea Catedralei în mijlocul unui şantier. ISU a anutat Patriarhia că, în condiţiile date, poarta întreaga responsabilitate pentru siguranţa participanţilor la eveniment.

Citește și Preoții din Prahova organizează excursii la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. ISU nu și-a dat avizul!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei susţine că au fost luate măsurile necesare, iar Catedrala este cel mai sigur edificiu din Bucureşti.

Reprezentanţii ISU au anunţat sâmbătă ca pompierii i-au dat constructorului Catedralei o amendă de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de şantier.

Cu toate acestea, la scurt timp de la anunţ, în Catedrală a început o slujbă de pomenire a Eroilor Neamului, slujbă ţinută chiar de Patriarh.

Patriarhia a anunţat că îşi asumă răspunderea pentru evenimentul de sfinţire a Catedralei. Purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, dar şi alţi reprezentanţi ai Patriarhiei au venit imediat cu o reacţie şi a anunţat că 

“Au fost luate toate măsurile necesare, neexistând absolut niciun risc legat de siguranța pentru cei care vor participa. Catedrala Naționala din București este cel mai sigur edificiu din România.”

Citește continuarea pe Știrile Pro TV


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.