fbpx

img (1).jpg

Alexandru Orosz avea 33 ani şi era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Astăzi, destinul tânărului militar s-a frânt brusc, în gara din Alba Iulia. Bărbatul a murit electrocutat în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia. 

Ministerul Apărării Naţionale a transmis un mesaj pe Facebook:

"Rămas bun, camarade! Nu te vom uita niciodată!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionului 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie. Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgenta 112, iar a fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul. O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Militarii Armatei României își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!"

Potrivit ultimelor informaţii, se pare că Alexandru Orosz ar fi manevrat greşit o antenă atingând cu ea cablul de înaltă tensiune.

"Am văzut când s-a urcat pe tannc, s-a ridicat și a atins cablul de înaltă tensiune. L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă. Am văzut o flamă roşie, o bubuitură", a declarat un martor al tragediei pentru observator.tv.

Potrivit celor de la faţa locului, linia de de înaltă tensiune a căii ferate ar fi trebuit să fie fără curent. O înregistrare cutremurătoare arată momentele dramatice de după producerea nenorocirii.

sursa: ziarulunirea.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg