masa-tron.jpg

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei a reacționat la gestul Guvernului României de a folosi Sala Tronului din Palatul Regal pentru a oferi un "prânz de lucru", cu ocazia vizitei unui oficial european.

”Considerăm că Sala Tronului, templul statalității românești, poate găzdui numai solemnitățile de cea mai mare importanță. În anii Regatului, în Sala Tronului se desfășurau evenimentele cu cel mai înalt nivel de protocol, de la serile dedicate Corpului Diplomatic la învestiturile ierarhilor Bisericii. Toate aceste evenimente aveau în centru persoana Suveranului, care se afla în fața Tronului.

Considerăm că numai Șeful Familiei Regale și Custodele Coroanei au dreptul moral de a prezida un eveniment solemn în Sala Tronului. Am avut parte de asemenea ocazii în ultimii ani, când Majestatea Sa Custodele Coroanei a prezidat în Sala Tronului seara dedicată Corpului Diplomatic, în 29 noiembrie 2017, și ceremonia de înmânare a primei serii de decorații pe care le-a acordat ca Șef al Familiei Regale, în 26 martie 2018.”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sala Tronului a mai fost folosită, în timpul vieții Regelui Mihai, pentru ocazii cu totul nepotrivite acestui spațiu istoric al Palatului Regal. Regretăm că această practică, care încetase odată cu redeschiderea spațiilor istorice ale Palatului pentru public, nu s-a încheiat definitiv.

Condamnăm felul în care Guvernul României a considerat să folosească Sala Tronului. Acest lucru se petrece cu exact două săptămâni înainte de împlinirea unui an de la moartea Regelui Mihai I, la catafalcul căruia, depus în Sala Tronului, s-au recules și închinat milioane de români.”, se arată în comunicatul Alianței Naționale pentru Restaurarea Moharniei.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Miercuri, 12 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

13 ambulanțe noi vor sosi în Prahova

Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a primit o veste bună la sfârșit de an. Săptămâna aceasta vor fi repartizate în județ 13 ambulanțe noi, tip B, dintre care una cu tracțiune integrală. Vestea...