fbpx

masa-tron.jpg

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei a reacționat la gestul Guvernului României de a folosi Sala Tronului din Palatul Regal pentru a oferi un "prânz de lucru", cu ocazia vizitei unui oficial european.

”Considerăm că Sala Tronului, templul statalității românești, poate găzdui numai solemnitățile de cea mai mare importanță. În anii Regatului, în Sala Tronului se desfășurau evenimentele cu cel mai înalt nivel de protocol, de la serile dedicate Corpului Diplomatic la învestiturile ierarhilor Bisericii. Toate aceste evenimente aveau în centru persoana Suveranului, care se afla în fața Tronului.

Considerăm că numai Șeful Familiei Regale și Custodele Coroanei au dreptul moral de a prezida un eveniment solemn în Sala Tronului. Am avut parte de asemenea ocazii în ultimii ani, când Majestatea Sa Custodele Coroanei a prezidat în Sala Tronului seara dedicată Corpului Diplomatic, în 29 noiembrie 2017, și ceremonia de înmânare a primei serii de decorații pe care le-a acordat ca Șef al Familiei Regale, în 26 martie 2018.”

Sala Tronului a mai fost folosită, în timpul vieții Regelui Mihai, pentru ocazii cu totul nepotrivite acestui spațiu istoric al Palatului Regal. Regretăm că această practică, care încetase odată cu redeschiderea spațiilor istorice ale Palatului pentru public, nu s-a încheiat definitiv.

Condamnăm felul în care Guvernul României a considerat să folosească Sala Tronului. Acest lucru se petrece cu exact două săptămâni înainte de împlinirea unui an de la moartea Regelui Mihai I, la catafalcul căruia, depus în Sala Tronului, s-au recules și închinat milioane de români.”, se arată în comunicatul Alianței Naționale pentru Restaurarea Moharniei.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro