fbpx

factura curent.jpg

Românii care nu-și plătesc curentul la timp ar putea rămâne în întuneric dacă nu vor plăti o garanție furnizorului de electricitate. Autoritatea Naționala de Reglementare în Domeniul Energiei a adoptat un ordin care a intrat deja în vigoare care le permite furnizorilor să le ceară consumatorilor care nu și-au plătit ultimele două facturi garanții bănești. Banii pe care oamenii trebuie să-i depună în contul furnizorului pentru a nu fi debranșați reprezintă media a trei facturi, încasate cu titlul de garanție. 

Cu alte cuvinte, dacă ai întârziat plata ultimelor două facturi vei fi obligat să mai plătești încă trei pentru a nu rămâne fără energie electrică. În cazul persoanelor prinse că fură curent, garanția se va întinde pe un an de zile. Constrângerea poate fi aplicată, potrivit ordinului ANRE, doar de către 'furnizorii de ultimă instanță' cum sunt Enel, CEZ si EON, relatează ziare.com 

Până acum era suficient să plătești restanțele către furnizorul de electricitate, ca să nu fi debranșat. ANRE a menționat totuși în ordin că furnizorii n-au dreptul să le ceara garanții „consumatorilor vulnerabili”. Sunt considerați 'consumatori vulnerabil' doar oamenii înscriși in bazele de date ale instituțiilor de protecție socială sau cei care sunt, totodată, bătrâni și bolnavi, potrivit Regulamentului de furnizare a energiei electrice. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

sursa: ziare.com

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg