factura curent.jpg

Românii care nu-și plătesc curentul la timp ar putea rămâne în întuneric dacă nu vor plăti o garanție furnizorului de electricitate. Autoritatea Naționala de Reglementare în Domeniul Energiei a adoptat un ordin care a intrat deja în vigoare care le permite furnizorilor să le ceară consumatorilor care nu și-au plătit ultimele două facturi garanții bănești. Banii pe care oamenii trebuie să-i depună în contul furnizorului pentru a nu fi debranșați reprezintă media a trei facturi, încasate cu titlul de garanție. 

Cu alte cuvinte, dacă ai întârziat plata ultimelor două facturi vei fi obligat să mai plătești încă trei pentru a nu rămâne fără energie electrică. În cazul persoanelor prinse că fură curent, garanția se va întinde pe un an de zile. Constrângerea poate fi aplicată, potrivit ordinului ANRE, doar de către 'furnizorii de ultimă instanță' cum sunt Enel, CEZ si EON, relatează ziare.com 

Până acum era suficient să plătești restanțele către furnizorul de electricitate, ca să nu fi debranșat. ANRE a menționat totuși în ordin că furnizorii n-au dreptul să le ceara garanții „consumatorilor vulnerabili”. Sunt considerați 'consumatori vulnerabil' doar oamenii înscriși in bazele de date ale instituțiilor de protecție socială sau cei care sunt, totodată, bătrâni și bolnavi, potrivit Regulamentului de furnizare a energiei electrice. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

sursa: ziare.com


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.