media-147954948079341500.gif

Patronul Realitatea TV, Cozmin Guşă, a explicat motivele pentru care Oana Stănciulescu şi Oreste Teodorescu au fost scoşi temporar de pe post şi a comentat reacţia vehementă a realizatorului Rareş Bogdan, care a declarat în direct că va demisiona dacă jurnaliştii nu sunt primiţi în platoul emisiunii sale. 

Întrebat dacă problemele cu Oreste, având în vedere mențiunea DIICOT-ului, au legătură cu dosarul „droguri pentru VIP-uri”, Cozmin Gușă a negat: „Cei din conducerea editorială mi-au spus că problemele legate de cei doi sunt legate de folosirea brandului Realitatea în interes personal, respectiv de un comportament nepotrivit față de colegi”, a declarat patronul Realitatea TV pentru EVZ.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Treburile stau în felul următor: directorul executiv, Eduard Pastia, i-a anunţat pe Rareş şi pe producătorul lui, în urmă cu circa 10 zile, că sunt nişte probleme cu doi dintre invitaţii lui. Mai exact, cu Oana Stănciulescu şi cu Oreste şi, până se lămureşte conducerea editorială despre această speţă, să nu-i mai invite în emisiune. Deci să iasă de pe sticlă o perioadă. M-au anunţat şi pe mine cei din conducerea editorială şi am decis ca treburile să rămână aşa până se lămuresc. Nu este o noutate la noi. Atunci când cineva mai apropiat de noi decât Oana şi Oreste a avut probleme, respectiv Claudiu Popa, acesta nu a mai apărut pe ecran conform deciziei editoriale, până când s-au lămurit lucrurile. DIICOT a dat comunicat de clasare a dosarului său şi Claudiu Popa va apărea pe ecran. Victimizarea aceasta pe Facebook o consider total nepotrivită, având în vedere ca cei din conducerea editoriala acţioneaza tot timpul documentat şi în baza grijilor ca brandul Realitatea să nu fie afectat. Cei din conducerea editoriala mi-au spus că problemele legate de cei doi sunt legate de folosirea brandului Realitatea în interes personal, respectiv de un comportament nepotrivit faţă de colegi“, a mai explicat Guşă pentru Evenimentul Zilei.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.