masa-tron-960x600.jpg

Guvernul a organizat o masă mare exact în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei, actualul Muzeu de Artă al României, locul în care în urmă cu mai puțin de un an era depus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I al României.

Masa Guvernului a fost un ”prânz oferit de Viorica Dăncilă”, potrivit comunicatului oficial.

Gestul Guvernului vine când mai sunt doar 9 zile până la 1 Decembrie, Ziua Națională a României, momentul în care țara împlinește 100 de ani. Marea Unire s-a făcut în timpul Regelui Ferdinand, cel a cărui locuință a fost Palatul Regal.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Casa Regală a condamnat și în trecut astfel de acțiuni, Regele Mihai considerând ca Sala Tronului este un simbol al Statului.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

De-o parte a mesei, lungă de peste 15 metri, stau așezați miniștrii cabinetului Dăncilă, iar pe cealaltă latură, președintele Parlamentului European Antonio Tajani, împreună cu delegația care l-a însoțit și alți invitați. Fiecare invitat are în față mai multe pahare, precum și un platou, plus o farfurie cu cateva chifle. Oficial, acest eveniment a fost numit ”prânz de lucru”.

Astfel de ”prânzuri de lucru” sunt acțiuni de protocol, care țin de normalitate, condiția esențială fiind alegerea locului adecvat. Cum ceea ce vedeți în imaginile publicate chiar de site-ul oficial al Guvernului, nu este nici pe departe un loc ”adecvat”, rămâne să considerăm că cei care au organizat, au dorit doar să-și impresioneze invitații, iar alegerea locului este doar o dovadă de lipsă de educație, cultură și respect față de simboluri ale neamului.

surse gov.ro, edupedu.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.