fbpx

masini-coada-605x342.jpg

Şoferii agresivi în trafic riscă să rămână pietoni timp de 90 de zile! Iar cei care fac victime pe şosele ar putea să nu mai primească o dovadă de circulaţie. Sunt propunerile parlamentarilor, care vor să schimbe din nou codul rutier. În schimb, ar putea scădea amenzile pentru cei care nu poartă centură, chiar dacă sute de români mor din această cauză. 

Scenele în care şoferii agresivi îşi varsă nervii pe alţi participanţi la trafic, ar putea fi pedepsite dur. Cu până la 20 de puncte de amendă şi suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de trei luni. Acelaşi proiect prevede ca, după un accident grav, cel vinovat să nu mai primească dovadă de circulaţie.

Una din cele mai importante schimbări va fi cea legată suspendarea permisului. Astfel încât dacă acum șoferii rămân pietoni la 15 puncte penalizare, în viitor inițiatorii proiectului de lege vor ca acest lucru să se întâmple la 25 de puncte.

În schimb, parlamentarii vor să reducă amenzile pentru folosirea telefonului la volan şi nepurtarea centurii de siguranţă. 

În plus, parlamentarii vor să reia o discuţie cotroversată: dacă radarele ar trebui sau nu presemnalizate. Decizia a fost deocamdată amânată pentru luna februarie, anul viitor. 

sursa: capital.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg