masini-coada-605x342.jpg

Şoferii agresivi în trafic riscă să rămână pietoni timp de 90 de zile! Iar cei care fac victime pe şosele ar putea să nu mai primească o dovadă de circulaţie. Sunt propunerile parlamentarilor, care vor să schimbe din nou codul rutier. În schimb, ar putea scădea amenzile pentru cei care nu poartă centură, chiar dacă sute de români mor din această cauză. 

Scenele în care şoferii agresivi îşi varsă nervii pe alţi participanţi la trafic, ar putea fi pedepsite dur. Cu până la 20 de puncte de amendă şi suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de trei luni. Acelaşi proiect prevede ca, după un accident grav, cel vinovat să nu mai primească dovadă de circulaţie.

Una din cele mai importante schimbări va fi cea legată suspendarea permisului. Astfel încât dacă acum șoferii rămân pietoni la 15 puncte penalizare, în viitor inițiatorii proiectului de lege vor ca acest lucru să se întâmple la 25 de puncte.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În schimb, parlamentarii vor să reducă amenzile pentru folosirea telefonului la volan şi nepurtarea centurii de siguranţă. 

În plus, parlamentarii vor să reia o discuţie cotroversată: dacă radarele ar trebui sau nu presemnalizate. Decizia a fost deocamdată amânată pentru luna februarie, anul viitor. 

sursa: capital.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.