fbpx

boxe-muzica-maxim-petrecere.jpg

Românii care ascultă muzică tare ar putea primi amenzi de 6.000 de lei sau ar putea chiar să facă şi închisoare.

Românii care obişnuiesc să asculte muzică la volum maxim riscă o amendă record de 6.000 de lei propun parlamentarii. Cei care testează auzul vecinilor pot chiar să facă închisoare sau muncă în folosul comunităţii, dacă refuză să plătească sancţiunea.

Autorităţile cred că amenda actuală, curprinsă între 200 şi 500 de lei, e prea mică pentru stoparea fenomenului, aşa că pregătesc o nouă lege. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Modificare şi înăsprire în ceea ce priveşte aceste abateri contravenţionale, de majorare a pragului amenzilor în aceste cazuri, aproape dublu. Cine nu plăteşte amenda are două alternative: până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii sau închisoarea.

Pentru că mulţi contestau amenda în instanţă, pe motiv că poliţiştii n-au dovezi, parlamentarii vor să impună încă o măsură nouă. 

O altă iniţiativă parlamentară prevede că toate secţiile de poliţie din România vor fi dotate cu decibelmetre, aparate care măsoară intensitatea zgomotului. Iar în iniţiativă se spune că toţi cei care provoacă zgomote puternice care se resimt în apartamentul persoanelor deranjate cu peste 35 de decibeli riscă amenzi.

sursa: spynews.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg
PÂNĂ LA ÎNCHIDEREA URNELOR.
HAI LA VOT!