boxe-muzica-maxim-petrecere.jpg

Românii care ascultă muzică tare ar putea primi amenzi de 6.000 de lei sau ar putea chiar să facă şi închisoare.

Românii care obişnuiesc să asculte muzică la volum maxim riscă o amendă record de 6.000 de lei propun parlamentarii. Cei care testează auzul vecinilor pot chiar să facă închisoare sau muncă în folosul comunităţii, dacă refuză să plătească sancţiunea.

Autorităţile cred că amenda actuală, curprinsă între 200 şi 500 de lei, e prea mică pentru stoparea fenomenului, aşa că pregătesc o nouă lege. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Modificare şi înăsprire în ceea ce priveşte aceste abateri contravenţionale, de majorare a pragului amenzilor în aceste cazuri, aproape dublu. Cine nu plăteşte amenda are două alternative: până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii sau închisoarea.

Pentru că mulţi contestau amenda în instanţă, pe motiv că poliţiştii n-au dovezi, parlamentarii vor să impună încă o măsură nouă. 

O altă iniţiativă parlamentară prevede că toate secţiile de poliţie din România vor fi dotate cu decibelmetre, aparate care măsoară intensitatea zgomotului. Iar în iniţiativă se spune că toţi cei care provoacă zgomote puternice care se resimt în apartamentul persoanelor deranjate cu peste 35 de decibeli riscă amenzi.

sursa: spynews.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.