dna_sri_1024x639_16745100.jpg

Sesizarea se referă la desecretizarea protocoalelor de colaborare încheiate de SRI cu instituții din justiție.

Potrivit proiectului de lege recent adoptat de Parlament, susținut de PSD și ALDE, prevede că că protocoalele trebuie desecretizate, iar angajații SRI sau din alte instituții care vor aduce în Parlament documente care dezvăluie aceste protocoale și efectele lor ar scăpa de răspundere juridică.

Decizia contestării a fost luată de Secțiile unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție. Principalul motiv pentru contestarea proiectului la CCR este lipsa de claritate a normelor adoptate de parlamentari, spun judecătorii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din actul normativ adoptat de Parlament nu se înțelege care ar fi trebuit să fie efectul aplicării acestor protocoale în anumite dosare penale pentru ca deciziile pronunțate în consecință să fie anulate, mai spun magistrații în sesizarea lor.

sursa digi24

dna_sri_1024x639_16745100.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.