diplome-1000x600.jpg

Un nou scandal zguduie educaţia. 35 de cadre didactice din Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa sunt chemate la audieri într-un dosar legat de fabricarea unor diplome false.

O universitate fantomă furniza şi distribuia aceste diplome în mai multe şcoli din ţară. Patru persoane au fost reţinute până acum. Sute de diplome şi certificate au fost confiscate de poliţişti în urma percheziţiilor. Acţiunea ilegală a „vânzătorilor” de documente a început, spun anchetatorii, încă din 2013.

Doi bărbaţi şi două femei ar fi cei care i-au ajutat pe profesori să-şi obţină meritele în mod ilegal. Aceştia ar fi înfiinţat o „universitate fantomă” într-o locuinţă din Bucureşti, unde diplomele erau vândute cu sume cuprinse între 50 şi 200 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În total, 35 de cadre didactice au fost chemate la audieri. Afacerea a fost denunţată poliţiştilor de o învăţătoare din Ciolpani, judeţul Ilfov.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Acolo, susţine femeia, totul s-ar fi făcut cu girul conducerii. Ancheta va fi extinsă, spun poliţiştii, care cred că astfel de diplome s-ar fi vândut în toată ţara.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.