fbpx

diplome-1000x600.jpg

Un nou scandal zguduie educaţia. 35 de cadre didactice din Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa sunt chemate la audieri într-un dosar legat de fabricarea unor diplome false.

O universitate fantomă furniza şi distribuia aceste diplome în mai multe şcoli din ţară. Patru persoane au fost reţinute până acum. Sute de diplome şi certificate au fost confiscate de poliţişti în urma percheziţiilor. Acţiunea ilegală a „vânzătorilor” de documente a început, spun anchetatorii, încă din 2013.

Doi bărbaţi şi două femei ar fi cei care i-au ajutat pe profesori să-şi obţină meritele în mod ilegal. Aceştia ar fi înfiinţat o „universitate fantomă” într-o locuinţă din Bucureşti, unde diplomele erau vândute cu sume cuprinse între 50 şi 200 de lei.

În total, 35 de cadre didactice au fost chemate la audieri. Afacerea a fost denunţată poliţiştilor de o învăţătoare din Ciolpani, judeţul Ilfov.

Acolo, susţine femeia, totul s-ar fi făcut cu girul conducerii. Ancheta va fi extinsă, spun poliţiştii, care cred că astfel de diplome s-ar fi vândut în toată ţara.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg