fbpx

ajutoare-caldura.jpg

Senatorii vor dezbate un proiect privind majorarea ajutoarelor de încălzire a locuinței. Potrivit inițiatorilor propunerii legislative, cuantumul ajutorului pentru gaze naturale ar urma să se majoreze cu peste 60%, iar valoarea ajutorului pentru combustibili solizi sau petrolieri ar urma să se ajusteze cu peste 120%.

Mai exact, persoanele care au un venit net mediu lunar de până la 155 de lei și utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinței ar urma să primească, potrivit documentului, o sumă de 429,5 lei, față de 262 de lei, cât este valoarea ajutorului în prezent.

Pe de altă parte, persoanele care folosesc pentru încălzirea locuinței lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și au un venit net mediu lunar de155 de lei, ar putea primi o sumă de 120 de lei. În prezent, aceste persoane primesc 54 de lei.

Totodată, proiectul legislativ prevede și majorarea plafonului de venituri până la care se pot primi aceste ajutoare pentru încălzirea locuinței de la 615 lei la1.082 de lei. 

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să treacă de ambele Camere ale Parlamentului, să fie promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial.

sursa: rtv.net 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg