Tabloul lui Picasso găsit în Tulcea, scenariul unei farse

0
62002145.jpg

62002145.jpg

Răsturnare de situație în cazul presupusului tablou semnat de Picasso, găsit într-o pădure din judeţul Tulcea. După ce iniţial a crezut că este una dintre lucrările furate acum cinci ani de la un muzeu din Rotterdam, scriitoarea olandeză de origine română care a făcut descoperirea a declarat aseară că a fost victima unei farse.

Mira Feticu, scriitoarea olandeză de origine română, a predat lucrarea autorităţilor. Şi a povestit că a primit un e-mail anonim în care avea toate indicaţiile necesare pentru a găsi tabloul, descoperit în satul Greci din judeţul Tulcea, în pădure, lângă un copac.

62002098.jpg

Părea că ar fi vorba despre “Cap de Arlechin”, o operă semnată de Pablo Picasso, estimată la opt sute de mii de euro, tabloul fiind unul dintre cele şapte furate în 2013 de la muzeul Kunsthal (CUNSTAL) din Rotterdam de o grupare de români.

Duminică seară însă, Mira Feticu a declarat pentru postul naţional de televiziune din Olanda că a fost victima unei farse în scop publicitar. Autorii ar fi doi regizori belgieni care pregătesc un documentar dedicat cunoscutului falsificator olandez Geert Jan Jansen, care a inundat Europa cu falsuri până când a fost prins, în 1994. Mira Feticu a fost anunţată de acest lucru tot printr-un email, de data aceasta semnat de cei doi regizori.

Răsturnarea de situaţie vine după ce descoperirea făcută de scriitoare a ajuns în toată presa străină şi a dus la mobilizarea autorităţilor române.

Citește articolul integral pe Știrile Pro TV

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău