62002145.jpg

Răsturnare de situație în cazul presupusului tablou semnat de Picasso, găsit într-o pădure din judeţul Tulcea. După ce iniţial a crezut că este una dintre lucrările furate acum cinci ani de la un muzeu din Rotterdam, scriitoarea olandeză de origine română care a făcut descoperirea a declarat aseară că a fost victima unei farse.

Mira Feticu, scriitoarea olandeză de origine română, a predat lucrarea autorităţilor. Şi a povestit că a primit un e-mail anonim în care avea toate indicaţiile necesare pentru a găsi tabloul, descoperit în satul Greci din judeţul Tulcea, în pădure, lângă un copac.

62002098.jpg

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Părea că ar fi vorba despre “Cap de Arlechin”, o operă semnată de Pablo Picasso, estimată la opt sute de mii de euro, tabloul fiind unul dintre cele şapte furate în 2013 de la muzeul Kunsthal (CUNSTAL) din Rotterdam de o grupare de români.

Duminică seară însă, Mira Feticu a declarat pentru postul naţional de televiziune din Olanda că a fost victima unei farse în scop publicitar. Autorii ar fi doi regizori belgieni care pregătesc un documentar dedicat cunoscutului falsificator olandez Geert Jan Jansen, care a inundat Europa cu falsuri până când a fost prins, în 1994. Mira Feticu a fost anunţată de acest lucru tot printr-un email, de data aceasta semnat de cei doi regizori.

Răsturnarea de situaţie vine după ce descoperirea făcută de scriitoare a ajuns în toată presa străină şi a dus la mobilizarea autorităţilor române.

Citește articolul integral pe Știrile Pro TV


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.