porci.jpg

De frica pestei porcine, localnicii dintr-un sat din judeţul Galaţi au tăiat toţi porcii într-o singură noapte. La începutul săptămânii, doi porci dintr-o gospodărie au murit, iar veterinarii au recoltat probe. Oamenii nu au mai aşteptat rezultatul analizelor şi au tăiat animalele. După două zile au aflat că analizele au ieşit negative, dar porcii fuseseră deja sacrificaţi.

Vestea că virusul pestei porcine a ajuns în sat i-a panicat pe localnicii din Odaia Manolache. De teamă că veterinarii vor veni să le ia porcii, oamenii s-au grăbit să-i taie noaptea.

„Se râde de lume, doamnă! Noi muncim toată vara la CAP, vai de capul nostru muncim şi am vrut şi noi un porc să tăiem de Crăciun şi l-am tăiat acum".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"S-a auzit cu pesta. Îl bag la ladă, la Crăciun îl scot, îl dezgheţ, atunci fac cârnaţi, lebăr, tobă”.

După două zile de la răspândirea zvonului, localnicii au aflat că a fost alarmă falsă. Prea târziu, însă.

Citește continuarea pe digi24.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.