declaratiafiscala-1521136266.jpg

Specialilștii în fiscalitate atrag atenția că majorarea salariului minim pe economie va avea efecte neplăcute pentru o bună parte a contribuabililor.

„Un efect neplăcut al majorării salariului minim. Să presupunem că de la 01 decembrie 2018 salariu minim va fi suma de 2.080 lei pentru cei fără studii superioare și 2.350 lei pentru cei cu studii superioare.

În acest caz toți cei care au venituri extrasalariale și datorează contribuția la sănătate sau la pensii - probabil peste 1.000.000 de persoane, trebuie sa redepună declaratia unică.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Adică pentru luna decembrie 2018 se recalculează contribuția la sănătate și după caz la contribuția la pensii, cel puțin la nivelul noului salariu minim”, spune consultantul Adran Bența, într-o postare pe facebook.

declaratiafiscala-1521136266.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.