NTcwMGEyMDY3Yzc4MzllZTkxZjVmZTYxOWVkZGY=.thumb.jpg

Statul român continuă să descurajeze integrarea persoanelor cu dizabilități în societate și dreptul acestora la o viață normală.

Este și cazul unui bărbat din Gorj, născut cu o deficiență motorie gravă, motiv pentru care trăiește într-un scaun cu rotile.

Potrivit Gazetei de Sud, Robert Gavrilescu a fost pasionat încă de mic de cântatul la pian iar dizabilitatea de care suferă l-a încurajat și mai mult să-și urmeze pasiunea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum o persoană cu dizabilități este greu de integrat pe piața muncii din România, bărbatul a primit de la statul român doar o pensie de 640 de lei pentru handicap de gradul I. Pasiunea sa, însă, l-a făcut să reușească să-și completeze veniturile din cântatul pe la nunți și evenimente.

Acum, fiscul a decis că trebuie să renunţe la activităţile artistice pentru a nu-şi pierde pensia de 640 de lei oferită de stat.

Mai exact, o decizie a ANAF obligă persoanele care desfăşoară activităţi artistice să opteze între pensie şi veniturile din activităţile respective.

Citește continuarea pe Gazeta de Sud

Sursa foto: gds.ro

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.