fbpx

operatie.jpg

Scrisoarea unui român plecat la muncă în Italia a devenit virală pe Facebook. După ce a citit știrile despre starea de sănătate a actorului Florin Busuioc, Constantin Alexandru a povestit cum a supraviețuit unui infarct și cum  soția sa a scăpat de cancer după ce au fost tratați în spitalele itaiene:

“În 2010, proaspăt venit in Italia, aveam doar 4 zile in Belluno, un oras relativ mic, sotiei i se face rău; fiind însărcinată, am dus-o de urgență la spital, unde s-a descoperit la analize că suferea de leucemie mielogranuocitară cronică.

Au internat-o pe loc, (pe mine mă apucase groaza, odată pentru situația ei si a doua oară că încă nu aveam asigurare medicală). 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu pot descrie în cuvinte cum m-am simțit când a venit o asistentă si m-a condus intr-o sala unde erau adunati cca 10-11 doctori veniți de acasă.

Mi-am zis <gata, până aici ne-a fost>, nu aveam de unde să știu atunci că acei oameni se adunaseră acolo pentru conditia sotiei mele - criză renală, sarcină, leucemie. Mă chemaseră acolo să îmi explice starea de fapt și soluțiile pe care le aveau ca să salveze mama și copilul.

Cu o voce gâtuită, am zis că sunt de acord cu solutia medicală propusă, însă nu am bani pentru cheltuielile medicale, că suntem doar de 4 zile rezidenți in Italia și că încă nu avem asigurare.
Zâmbind, unul dintre medici mi-a zis: <nu ne interesează aspectul asta, sotia deja a fost introdusă in sistemul național si are gratutitate totală pentru boala care i-a fost descoperită acum, pe noi ne preocupă mama si copilul,nu aspectele financiare>.

În fine, am trecut cu bine peste perioada aceea, fetita e mare deja si sănătoasă, la soție, in urma tratamentului primit dupa naștere, leucemia a intrat in remisie 100%: tratament cu Glivec, cutia pentru o luna costă 3488 de euro, totul primit gratis de la spital, lună de lună, timp de 8 ani buni.

Eu anul trecut in 9 martie, la ora 9:15 minute am facut un infarct, la 9:25 am ajuns la urgente si la 10:06 deja mă scoteau din sala de operatie, cu stentul montat; după trei zile am fost externat.
Nu suntem vedete, nici eu, nici sotia, în mod cert dacă eram în România actuală ne creșteau flori pe burtă deja”

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg