fbpx

victor-negrescu-demisie.jpg

Sâmbătă au existat zvonuri cum că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat din funcție, informație confirmată „pe surse”. La diferență de numai o zi, Negrescu a postat un comentariu pe Facebook lăsând să se înțeleagă că nu și-a înaintat demisia. „Vineri când am plecat de la birou am lăsat totul la zi și pregătit pentru următoarea săptămână de lucru...”, a povestit Negrescu.

„În așteptarea discuțiilor din interiorul partidului menționez cele trei obiective pe care le-am propus la începutul mandatului de ministru delegat pentru afaceri europene: consens politic și național în privința afacerilor europene și a mandatului Președinției României la Consiliul Uniunii Europene [obiectiv atins prin aprobarea în unanimitate în comisiile de resort din Parlamentul României a priorităților noastre dar și prin aprobarea la nivel de guvern, cu 25 de avize pozitive, a documentului de orientare strategică. Mai exact muncă de echipă și bună colaborare cu toată lumea.], democratizarea și transparentizarea accesului la informația europeană [obiectiv atins prin consultările cetățenești privind viitorul UE organizate în toată țara. Mai exact totul a fost transparent iar discuțiile cu oamenii au fost esențiale.], o nouă atitudine în domeniul afacerilor europene [obiectiv atins prin crearea Trioului România-Germania-Franța și preluarea Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Mai exact prestigiul țării a fost apărat acolo unde am putut contribui.]”, a scris Victor Negrescu, pe pagina de Facebook, lăsând să se înțeleagă că nu a demisionat din Guvern.

Citește și: Demisie surpriză în Guvernul Dăncilă. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a renunțat la funcție?

„Interesant este că acum două zile activitatea noastră era considerată ca fiind foarte bună, cu rezultate. Rămâne de analizat dacă atacarea cu agresivitate în presă la doar câteva minute după ce un zvon a apărut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern și de partid este normală și o reală dovadă de colegialitate și susținere. Am spus-o încă din momentul în care am părăsit funcția de europarlamentar pentru această responsabilitate: Nu am mize personale! Este o onoare pentru mine să reprezint România! Președinția la Consiliul Uniunii Europene este a României, a tuturor românilor, nu a unui ministru delegat. Pentru acest lucru este nevoie de un efort național și nu este prima dată când o spun. Facem politică pentru idei în care credem, pentru oamenii pe care dorim să îi reprezentăm, pentru idealurile pe care le avem pentru viitor. Vineri când am plecat de la birou am lăsat totul la zi și pregătit pentru următoarea săptămână de lucru. Dorința mea este ca proiectul să aibă continuitate”, a mai adăugat Victor Negrescu.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg