gazon-sintetic-bacau.jpg

Montat într-o zonă centrală din Bacău, gazonul sintetic, care a fost „plantat” printre copaci, a stârnit polemici din cele mai ciudate. Reacțiile negative de pe rețelele de socializare au făcut ca personalul de la Spații Verzi să renunțe la „experiment”, la solicitarea edilului Cosmin Necula. 

„Experimentul imaginat de cei din Direcția Spații Verzi va rămâne doar un experiment. În Bacău, cât timp voi fi primar, spațiul verde nu va fi invadat/înlocuit de mochete, carpete, covoare fermecate de iarbă etc. Gazonul sintetic își are utilitatea sa, dar nu pe post de înlocuitor de iarbă. În cursul săptămânii viitoare, vom remedia situația respectivă, găsind o soluție în respect față de mediu și față de cetățeni.” a declarat Cosmin Necula, potrivit BacăuNet.

Citește și: Cum a scăpat o primărie de ”povara” întreținerii spațiilor verzi: a ”plantat” iarbă artificială. FOTO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fotografiile cu gazonul artificial montat într-o zonă verde, printre copaci, în apropiere de Piața Centrală, au devenit virale pe rețelele de socializare, iar criticile nu s-au lăsat mult așteptate.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Direcția Spații Verzi din cadrul Primăriei Bacău a propus o astfel de „soluție” pe motiv că în zonă nu creștea iarba și, în plus, prin montarea gazonului artificial nu mai era necesară operațiunea de udare.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.