fbpx

 NmExNjg0YzkyZDQ2ODU1OGQyMWQ5NTc5OTA4N2I=.thumb.jpg

Profesorii universitari și cercetătorii își pot evalua de acum înainte asociații din firme și șefii din proiectele europene, la concursurile pe post organizate de universități. Cel mai grav este că a fost scoasă interdicția ca evaluatorii să fi primit de la candidați “servicii sau foloase de orice natură”, în perioada examenului sau cu 5 ani înainte.
Aceste modificări la metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior au fost făcute ieri de către Guvernul Dăncilă. 

Guvernul Dăncilă a modificat Metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior, printr-o Hotărâre aprobată în ședința de vineri a executivului.

Executivul a redus astfel la 3 zile termenul în care pot fi contestate procedurile de concurs (de la 5 zile câte erau stabilite în 2011). A scos elemente care securizau concursul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Concret, acum pot să fie implicate în concurs persoane care “sunt asociate cu un candidat în societăţi comerciale”, profesori sau cercetători care “au fost remunerate prin proiecte de cercetare la care un candidat a avut calitatea de director de proiect, în ultimii 5 ani anteriori concursului”, “beneficiază ori au beneficiat în ultimii 5 ani anteriori concursului de servicii sau foloase de orice natură din partea unui candidat”.

Citește continuarea pe edupedu.ro

 

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook