4665423-mediafax-foto-cristi-cimpoes_de773.jpg

Sute de asistați sociali nu vor mai primi venitul minim garantat, de 142 de lei/membru de familie, pentru că au refuzat locurile de muncă oferite de autorități. În Botoșani, unul dintre beneficiari a fost la un pas să-l bată pe funcționarul care l-a anunțat că-i sistează, pentru un an, plata ajutorului social.

Începând de luni, 22 octombrie, a intrat în vigoare Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Potrivit actului normativ, ”Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social."

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și Cum a reușit un primar din Prahova să elimine aproape toate ajutoarele sociale

Noua lege începe să-și producă efectele, astfel încât, la nivel național, sute de asistați au rămas fără ajutoare sociale pentru că au refuzat locul de muncă oferit de autorități. În unele cazuri, reacția asistaților social a fost violentă.

De exemplu, un funcţionar din oraşul Ștefănești, Botoşani, a sunat la 112 şi a anunţat că un bărbat îl înjură şi îl ameninţă cu bătaia. Bărbatul agresiv tocmai aflase că soţia sa nu va primi bani de la stat, după ce a refuzat un loc de muncă. Acesta s-a potolit doar după intervenția polițiștilor, care l-au amendat cu 500 de lei.  (mai multe detalii despre acest caz pe Știrile Pro TV)

În Prahova sunt înregistrate 4.310 persoane beneficiare ale acestui tip de ajutor social, suma plătitiă lunar, în medie, fiind de 253 de lei.

La nivel național sunt 25.000 de persoane care beneficiază de venitul minim garantat de peste 10 ani.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.