vagoane-modernizate-ministerul-transportului.jpg

„CFR Călători va avea încă 2 vagoane modernizate având fiecare câte 84 de locuri”, a fost anunțul postat de Ministerul Transporturilor pe o pagină de socializare. În numai câteva zile, mesajul a atras sute de comentarii. „Motiv de laudă! Sunteți penibili! Vagoanele de dormit sunt din anii '50 și prețul biletelor din 2200. Ca sa nu mai vorbim de durata călătoriilor”, este numai unul dintre comentarii.

Cele două vagoane modernizate fac parte dintr-un program mai amplu, însă anunțul a stârnit numeroase critici.

„CFR Călători va avea încă 2 vagoane modernizate având fiecare câte 84 de locuri. Instalații de ventilație, încălzire și climatizare, instalații de sonorizare, covoare antiderapante și uși cu acționare automată sunt doar câteva dintre facilitățile celor 2 vagoane. Acestea vor intra în circulație după data de 15 noiembrie. În prezent, 400 de vagoane sunt în programul de modernizare. În ultimele luni au fost modernizate peste 20 de vagoane”, a precizat Ministerul Transporturilor pe pagina de socializare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„2 vagoane, atât puteți? Și pardon, vor merge tot cu viteza aia de căruță, asa-i, ca liniile ferate sunt tot alea de acum 100 de ani. E posibil ca în 2018 să faci 12 ore de la București la Timișoara, când acum 50 de ani era nevoie doar de 5-6 ore? Ah, și cu toaletele mizerabile din gări și închise după ora 20.30 cum rămâne( Ploiești-Sud, în plină vară”), a scris una dintre persoanele revoltate de anunț.

„Motiv de laudă! Sunteți penibili! Vagoanele de dormit sunt din anii '50 și prețul biletelor din 2200. Ca să nu mai vorbim de durata călătoriilor”, a fost reacția unui alt internaut.

„Cred că e dintr-un film SF obiectivul acesta. Și 2 vagoane.. pe ce rută le băgați, București-Ploiești?? Eu circul de vreo 3 săptămâni în vagoane cu cușetă, din alea compartimentate.. fără căldură și cu o lumină extrem de slabă. Curățați-le pe acestea care sunt și faceți-le sistemele de ventilație, astfel încât iarna sa nu mai tremuram de frig și vara sa fim într-un cuptor!”, scrie o altă persoană intrigată de faptul că Ministerul Transporturilor a bifat ca realizare modernizarea a două vagoane.

Foto vagoane - sursă Facebook - Ministerul Transporturilor

minister-vagoane-anunt.jpg

mesaje-ministerul-transporturilor.jpg

comentarii.jpg

45464799_2319224268306449_651294583136714752_n.jpg

45488604_2319224251639784_3904261439707152384_n.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.