hrisosto.jpg

Preot, psiholog clinician şi psihoterapeut, autor al unor cărţi de succes, acesta tocmai fusese ridicat în rang de protosinghel pe 26 octombrie.  Totuși, după dispariția sa, pe contul său de Facebook şi cel al schitului au început să fie postate, într-un ritm alert, mesaje extrem de ciudate: acuzaţii de corupţie la adresa mai marilor BOR şi PSD, amestecate cu clipuri cu BUG Mafia, mesaje cu tentă sexuală ori indicii că preotul ar fi părăsit ţara şi s-ar afla la Viena, Paris sau Berlin.

Poliția Neamț s-a sesizat din oficiu în cazul dispariției părintelui Hrisostom Filipescu, care a dispărut de mai multe zile, în urma apariției unor articole în presa locală

Potrivit tvmneamț.ro, călugărul Hrisostom Filipescu, din localitatea Țibucani și în vârstă de 33 de ani, a fost dat în urmărire națională marți seara.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La câteva zile după dispariție, părintele Constantin Sturzu, consilier al Sectorului comunicare şi relaţii publice al Arhiepiscopiei Iaşilor și Purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a precizat pe Facebook că Hrisostim Filipescu „trece printr-o grea suferință de ordin psihic” și „a părăsit schitul aflându-se, cel mai probabil, undeva prin străinătate (unde, din păcate, nu acceptă să fie contactat sau ajutat)”.

Surse ale Tvneamt.ro susțin că preotul Hrisostom Filipescu ar fi primit un mesaj inspaimantator pe Whatsapp, publicând o captură de ecran care poate fi văzută mai jos, făcută de Hrisostom Filipescu de pe telefonul lui pe data de 30 octombrie la ora 6 dimineața, adică la o zi și jumătate după ce a fost văzut ultima oară la slujba de pe 28 octombrie de la schitul din Tibucani. 

captura whatsaap.jpg

Tvneamt.ro afirmă că persoana care i-a transmis acest mesaj ar putea fi preotul Iosif, Mitropolitul ortodox roman al Europei Meridionale și Occidentale, cea mai mare Mitropolie din diaspora și din Europa, având în subordine preoți ortodocși români din aproape toate țările Europei Occidentale.

Ultimele date legate de dispariția preotului sunt publicate de ziarpiatraneamt.ro și susțin că acesta își planificase să plece la o clinică în Viena. Se pare că preotul avea dispute aprinse cu șefii lui din Biserică și din cauza acestor discuții a fost acuzat că este nebun, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care preotul a decis să se ducă la o clinică cu specialiști imposibil de contestat care să stabilească totul despre sănătatea lui.

sursa: hotnews, ziarpiatraneamt, tvneamt


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Marți, 15 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

A murit un cunoscut preot din Ploiești

Preotul Ștefan Săvulescu s-a stins din viață, astăzi urmând să fie înmormântat în curtea bisericii ”Maica Precistă“ din Ploieşti, unde a slujit mulți ani ca preot paroh. Ștefan Săvulescu a fost...