Inalta-Curte-de-Casatie-si-Justitie.jpg

La sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), au loc, de la ora 10:00, în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor completurilor de cinci judecători pentru anul 2018.

UPDATE: NOUL COMPLET DE JUDECATĂ ÎN DOSARUL APELULUI LUI LIVIU DRAGNEA

Decizia vine după ce Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu formarea completelor de cinci judecători judecători, ceea ce ar însemna că, în conformitate cu decizia Curţii, completele ar trebui refăcute.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tragerea la sorți de la ora 10.00 este esențială pentru Liviu Dragnea. El este judecat de un complet de cinci judecători în procesul în care contestă sentinţa de 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare din dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Completurile de 5 judecători de la Instanţa supremă au pe rol şi alte dosare importante, în care sunt judecaţi Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu sau Viorel Hrebenciuc.

Sursa: Digi24.ro

Sursa foto: unjr.ro

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.