pilot avion.jpg

Companiile aeriene din România fac angajări masive, iar condițiile de pregătire și de muncă sunt exact cum mulți și-ar dori să aibă.

Companiile au nevoie, imediată, de aproximativ 200 de piloți, în timp ce traficul aerian crește, iar operatorii își măresc flotele. Astfel, este nevoie de mai mulți piloți.

Cei pasionați trebuie să știe că pot ajunge la manșa unui avion ultra ușor cu doar 100 de ore de pregătire de zbor și restul teorie. De aici, până la a deveni pilot de linie mai este doar un pas, potrivit Digi24.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Licența pentru a putea pilota un avion privat este de aproximativ 8.000 de euro. Costurile sunt de zece ori mai mari pentru cei care vor să piloteze un avion de linie. În total, piloții de linie trebuie să acumuleze minimum 200 sau chiar 300 de ore de zbor, în funcție de cerințele companiei.

Totodată, mai este nevoie și de specializarea pe un anumit tip de aeronavă, de ore de zbor pe timp de noapte plus pregătire într-un simulator.

În aproximativ un an și jumătate, cei care își dau silința pot ajunge să piloteze un Boeing 737, de exemplu, unul dintre cele mai folosite avioane. Și salariul este atractiv. Un pilot de linie poate câștiga lunar între 3.000 și 5.000 de euro. Companiile din Orientul Mijlociu sau Asia plătesc mult mai bine. Salariul lunar poate ajunge pe undeva pe la 10.000 de euro.

sursa: digi24.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.