fbpx

pilot avion.jpg

Companiile aeriene din România fac angajări masive, iar condițiile de pregătire și de muncă sunt exact cum mulți și-ar dori să aibă.

Companiile au nevoie, imediată, de aproximativ 200 de piloți, în timp ce traficul aerian crește, iar operatorii își măresc flotele. Astfel, este nevoie de mai mulți piloți.

Cei pasionați trebuie să știe că pot ajunge la manșa unui avion ultra ușor cu doar 100 de ore de pregătire de zbor și restul teorie. De aici, până la a deveni pilot de linie mai este doar un pas, potrivit Digi24.

Licența pentru a putea pilota un avion privat este de aproximativ 8.000 de euro. Costurile sunt de zece ori mai mari pentru cei care vor să piloteze un avion de linie. În total, piloții de linie trebuie să acumuleze minimum 200 sau chiar 300 de ore de zbor, în funcție de cerințele companiei.

Totodată, mai este nevoie și de specializarea pe un anumit tip de aeronavă, de ore de zbor pe timp de noapte plus pregătire într-un simulator.

În aproximativ un an și jumătate, cei care își dau silința pot ajunge să piloteze un Boeing 737, de exemplu, unul dintre cele mai folosite avioane. Și salariul este atractiv. Un pilot de linie poate câștiga lunar între 3.000 și 5.000 de euro. Companiile din Orientul Mijlociu sau Asia plătesc mult mai bine. Salariul lunar poate ajunge pe undeva pe la 10.000 de euro.

sursa: digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg