img.jpg

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a vorbit în seara zilei de vineri, 26 octombrie, la Digi24 despre faptul că, după ce au crescut salariile "atât de mult în sectorul public", loialitatea față de sectorul public trebuie să fie dovedită și clară.

„Din momentul în care noi plătim corect, pentru că nu mai poate spune nimeni că plata e sub un nivel, trebuie să ne așteptăm la un comportament foarte corect, la o abordare foarte corectă a bolnavului și la un interes egal cu ce dau unii în sectorul privat. În sectorul public nu mai e niciun motiv și nu generalizăm.

Nu pot să consult în cabinet privat, când încă sunt prins în programul public. Vin la 8, plec la 4… e una, dar vin la 8 și plec la 1 sau la 12 nu e ok, la salariul primit.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Avem posibilitatea să îmbunătăţim mult serviciile medicale în ambele sectoare. Dacă în sectorul public pun reguli serioase, sectorul privat va fi obligat să facă și el regulile lui și să atragă medicii care să lucreze cu el. Acum suntem între 2 entităţi, lumea se plimbă între ele, bolnavul se plimbă și mai mult între ele și nu avem garanția calităţii în ambele.

Reguli în spitale există, dar trebuie implementate. Poate trebuie lucrat la programul de lucru să ajungem la program normal 8 ore pentru plată și nu la program redus. Din ce știu, încă nu suntem la 8 ore, ci la program redus. Nu știu dacă mai e o țară care are asta în sectorul public. Controlul calităţii, al indicatorilor. Ești medic în public, cât ai făcut, ce ai făcut, câți bolnavi ai văzut, consultat, care e rezultatul în spitalele publice. Exact cum cum face spitalul privat cu medicul care lucrează la el trebuie să facă spitalul public și să aibă pretenții egale', a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Aceste precizări vin după ce, în urmă cu aproximativ o săptămână, un copil de 1 an și 10 luni a murit la Spitalul privat Sanador, după o operație de coborâre a unui testicul.

Mai mult, la scurt timp, au apărut noi acuzații de malpraxis la Sanador. O femeie ar fi murit din cauza diagnosticării greșite.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că medicii trebuie să lucreze ori la stat, ori la privat, în contextul în care medicul care l-a operat pe băiețelul mort la Sanador lucrează la 3 spitale.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.