fbpx

agerpres_11691418.jpeg

Două organizații ale procurorilor și judecătorilor din România îi cer ministrului Justiției, Tudorel Toader, să abandoneze imediat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Cele două asociații spun că această procedură, în care CSM are un rol „pur decorativ”, „a fost profund criticată de Comisia de la Veneția, GRECO și Comisia Europeană și pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană și în Consiliul Europei și însăși existența democratică a statului român”, potrivit unui comunicat de presă citat de Digi24.ro.

Procurorii și judecătorii amintesc de avizul Comisiei de la Veneția care vorbește de „necesitatea asigurării autonomiei parchetelor din perspectiva modalității de numire și revocare din funcție a procurorilor șefi, astfel încât să se asigure protecția magistraților față de imixtiuni politice”.

Sursa: Digi24.ro

Foto: Agerpres

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg