fbpx

gunoi.jpg

România a fost condamnată de Curtea Europeană de Justiție pentru gropile de gunoi poluante, pe care ar fi trebuit să le închidă încă din anul 2009. 68 de depozite de deșeuri din țară trebuiau să fie lichidate, obligație pe care România nu a onorat-o. Acum va trebui să plătească sancțiuni, deși ar exista o șansă ca acestea să fie reduse: potrivit deciziei justiției europene.

Dacă se conformează rapid, țara noastră va plăti numai cheltuielile de judecată, fără alte daune, arată Mediafax. Deocamdată, nici o sumă nu a fost făcută publică. 

'Prin faptul că nu s-a conformat, referitor la cele 68 de depozite de deşeuri în cauză, obligaţiei de a lua toate măsurile necesare pentru a închide cât mai repede posibil, în conformitate cu articolul 7 litera (g) şi cu articolul 13 din Directiva 1999/31/CE a Consiliului din 26 aprilie 1999 privind depozitele de deşeuri, acele depozite de deşeuri care, în conformitate cu articolul 8 din directiva menţionată, nu au primit autorizaţia care să le permită să funcţioneze în continuare, România nu şi a îndeplinit obligaţiile care îi revin în temeiul articolului 14 litera (b) din Directiva 1999/31 coroborat cu articolul 13 din aceasta', a decis CJUE.

sursa: mediafax.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg