euro.jpg

O directivă europeană va elimina posibilitatea emiterii acțiunilor la purtător, obligând legislativul României să adopte un act normativ care previne spălarea banilor.

Noua lege aduce modificări şi în ceea ce priveşte ONG-urile. Acestea vor fi obligate să raporteze toţi beneficiarii finali, adică toate persoanele care primesc ajutor financiar din partea acestor organizaţii. Prevederea a fost contestată de Opoziţie.

Legea privind spălarea banilor îi vizează şi pe românii care trimit sau primesc bani din străinătate, băncile fiind obligate să raporteze către Oficiul de Spălare a Banilor orice tranzacţie mai mare de 2.000 de euro. De asemnea, sub incidenţa legii intră şi tranzacţiile mai mari de 15.000 de euro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sunt vizați de lege și ”cei expuși public”, în sensul în carec ei care exercită sau au exercitat funcţii publice importante (parlamentari, miniştrii, preşedintele ţării, şefii partidelor sau judecătorii CCR) au obligația să declare orice tranzacție sau deschidere de cont bancar.

sursa digi24

euro.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.