fbpx

Centrala-termica-in-condensatie.jpg

Românii care au centrale termice mai vechi de zece ani ar trebui să se gândească să facă o nouă investiție. Nu doar că aparatele învechite au un consum mai mare, dar generează şi pierderi de căldură. Pe piaţă există de ceva vreme centralele în condesare, care pot reduce consumul de gaz chiar şi cu 30%.

Centralele în condensare costă mai mult, dar investiţia este mai repede amortizată. Consumă mai puţin şi încălzesc locuinţa mai rapid. Preţul mediu de achiziţie a acestui tip de centrală variază între 3.000 şi 3.200 de lei. 

O centrală cu condensare consumă mai puțin gaz decât o centrală tradițională în orice tip de instalație: tradițională cu radiatoare, prin pardoseală sau mixtă. Acest tip de centrală este în mod special eficientă într-o instalație de joasă temperatură și poate obține un consum mai redus de gaz cu până la 25-30%.

Centralele cu condensare sunt mai eficiente, reduc consumul de gaz deci factura pe timp de iarnă, și astfel recuperezi banii în timp. 

Nu sunt recomandate însă în garsoniere sau apartamente foarte mari iar printre dezavantaje ar fi faptul că, din cauza apei rezultate prin condensare, centrala trebuie legată la canalizare.

Pentru ca o centrală termică în condensare să și funcționeze 100% în condensare trebuie îndeplinite unele condiții legate de izolația imobilului, dimensionarea corectă a centralei termice, precum și a instalației interioare de încălzire; din păcate, în multe situații nu se ține cont de aceste condiții, iar randamentul centralei în condensare poate avea de suferit.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg