Centrala-termica-in-condensatie.jpg

Românii care au centrale termice mai vechi de zece ani ar trebui să se gândească să facă o nouă investiție. Nu doar că aparatele învechite au un consum mai mare, dar generează şi pierderi de căldură. Pe piaţă există de ceva vreme centralele în condesare, care pot reduce consumul de gaz chiar şi cu 30%.

Centralele în condensare costă mai mult, dar investiţia este mai repede amortizată. Consumă mai puţin şi încălzesc locuinţa mai rapid. Preţul mediu de achiziţie a acestui tip de centrală variază între 3.000 şi 3.200 de lei. 

O centrală cu condensare consumă mai puțin gaz decât o centrală tradițională în orice tip de instalație: tradițională cu radiatoare, prin pardoseală sau mixtă. Acest tip de centrală este în mod special eficientă într-o instalație de joasă temperatură și poate obține un consum mai redus de gaz cu până la 25-30%.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Centralele cu condensare sunt mai eficiente, reduc consumul de gaz deci factura pe timp de iarnă, și astfel recuperezi banii în timp. 

Nu sunt recomandate însă în garsoniere sau apartamente foarte mari iar printre dezavantaje ar fi faptul că, din cauza apei rezultate prin condensare, centrala trebuie legată la canalizare.

Pentru ca o centrală termică în condensare să și funcționeze 100% în condensare trebuie îndeplinite unele condiții legate de izolația imobilului, dimensionarea corectă a centralei termice, precum și a instalației interioare de încălzire; din păcate, în multe situații nu se ține cont de aceste condiții, iar randamentul centralei în condensare poate avea de suferit.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.