big_mesaj_-_13_aug_2018_7.jpg

S-a opus cum a putut, folosind toate căile de atac, de contestare. Klaus Iohannis are vineri termenul limită pentru promulgarea ultimei legi, din pachetul de trei acte normative, care schimbă coordonatele actului de justiție din România.

Unul dintre principalele amendamente aduse actului normativ reduce atribuţiile şefului statului în domeniul numirii şefilor Parchetului General, DNA şi DIICOT.

Proiectul a fost contestat de mai multe ori la CCR, atât de Klaus Iohannis, cât şi de opoziţie şi Înalta Curte.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit noilor modificări, preşedintele poate refuza o singură dată numirea procurorilor de rang înalt.

De asemenea, legea prevede că magistrații au posibilitatea de a se pensiona anticipat, înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani, dacă au cel puțin 20 de ani vechime.

Imediat după promulgare, conform celor declarate de Tudorel Toader, ministrul Justiției, guvernul va emite o OUG pentru ca legile să fie puse în acord cu ”unele” dintre recomandările Comisiei de la Veneția, Toader afirmând că nu toate sunt posibil de corelat. Rămâne de văzut și care dintre recomandări vor fi asumate și aplicate prin OUG.

sursa digi24

big_mesaj_-_13_aug_2018_7.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg