fbpx

dosare-sectie-infractiuni.jpg

Guvernul României a adoptat miercuri o Ordonanță de Urgență pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut că noua secție va prelua dosarele de la DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat că necesitatea aprobării noului act normativ a fost dată și de faptul că, „de la data de 23 octombrie, Direcția Națională Anticorupție nu mai are competențe, potrivit legii, să investigheze acele fapte, iar secția nou înființată pe hârtie, nefiind operațională, nu poate să le preia și să continue activitatea de urmărire penală”.

„S-ar crea așadar un blocaj, pentru că, pe de o parte, Direcția Națională Anticorupție își pierde competența, iar secția nu ar deveni operațională”, a explicat Toader.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ordonanța de Urgență aprobată clarifică și ambiguitatea legată de numărul de procurori care își vor desfășura activitatea la noua secție. Astfel, noul act normativ prevede că secția va funcționa cu 15 procurori, în condițiile în care în lege era stipulat că instituția va avea „până la 15 procurori”.

Toader a mai precizat că ordonanța de urgență va intra în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

„La data de 23 octombrie, Secția va prelua de la Direcția Națională Anticorupție dosarele în curs, dar și dosarele soluționate, adică cele aflate în depozitul actual al DNA-ului, cele din arhivă”, a adăugat ministrul Justiției.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg