fbpx

pensii-proiect-lege.jpg

Guvernul României a aprobat miercuri proiectul noii Legi a pensiilor. Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu, a precizat că proiectul prevede creșteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021, pentru ca, din anul 2022, să fie aplicată noua formulă de calcul bazată pe Valoarea Punctului de Referință (VPR).

Valoarea punctului de referință va fi de 1.265 de lei în 2019, de 1.775 de lei în 2020, de 1.875 de lei în 2021, adică suma aferentă VPR nou introdus de 75 de lei, la care se adaugă majorarea de 10% aferentă sporurilor, acordului global și altor drepturi de natură salarială pentru care s-au plătit contribuții, potrivit Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Potrivit noilor promisiuni, din anul 2022, valoarea punctului de referință se va indexa, anual, cu inflația și 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Punctul de pensie va ajunge, așa cum este precizat și în Programul de Guvernare, la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie, fără a lua în calcul întoarcerea sarcinii fiscale, în conformitate cu legislația fiscală în vigoare la data adoptării Programului de Guvernare. De altfel, reamintim că pensiile nu mai sunt purtătoare de CAS și CASS, aceasta fiind una dintre primele măsuri adoptate încă de la începutul anului trecut”, a anunțat Olguța Vasilescu, ministrul Muncii și Justiției Sociale, care a anunțat că, „în proiectul de lege se precizează că nicio pensie în plată nu va scădea.

„În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată. Nu se modifică vârsta standard de pensionare, nici stagiul minim și nici cel complet”, a precizat ministrul Muncii și Justiției Sociale.

Ultima majorare a punctului de pensie a avut loc la începutul lunii iulie a acestui an, când a existat o creștere de la 1.000 de lei la 1.100 de lei.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg