752705-1537257690-marfuri-contrafacute-confiscate-in-portul-constanta-sud-agigea.jpg

În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au întocmit peste 70 de dosare penale și au aplicat sancțiuni contravenționale de 100.000 de lei, pentru neregulile depistate în zona stațiilor de cale ferată, porturilor, pe rute feroviare și navale.

În ultima săptămână, Direcția de Poliție Transporturi a Poliției Române a coordonat acțiunile polițiștilor desfășurate pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale.

Polițiștii de la transporturi au patrulat în 397 de stații de cale ferată și peste 400 de trenuri de călători și în 195 de alte zone (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe timpul acțiunilor, polițiștii au întocmit 75 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracțiunilor săvârșite (majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, falsuri și uzuri de fals, contrabandă și pescuit ilegal și infracțiuni la regimul circulației). Totodată, au fost identificate 9 persoane deținătoare și consumatoare de droguri, față de care au fost întocmite dosare penale.

Au fost depistate în flagrant delict 49 de persoane, fiind reținute, pentru 24 de ore, 6, față de alte 11 dispunându-se măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de 8 măsura controlului judiciar.

De asemenea, polițiștii de la transporturi au depistat 9 urmăriți la nivel național sau internațional, 7 de minori lipsiți de supraveghere (care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament) și 3 persoane cu afecțiuni psihice (care au fost internate în unitățile spitalicești competente).

Tot în cursul săptămânii trecute, au fost efectuate 8 percheziții domiciliare și s-au desfășurat 9 acțiuni specifice pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor, pe apă și pe uscat, pe linia pescuitului ilegal și a contrabandei.

Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 40.000 de lei și au fost confiscate 634 kg. de legume, 4,60 mc de material lemnos, bărci și motoare de bărci, unelte de pescuit, 48 kg. de pește, 2.870 kg. de fier vechi, 151.380 de țigarete și 2 autoturisme.

De asemenea, la data de 20 septembrie a.c., la nivel național, polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea furturilor din infrastructura feroviară, împreună cu reprezentanți CFR, jandarmi și polițiști locali. Au efectuat 142 de controale economice la firme care colectează deșeuri și 76 controale la societățile de pază, în urma cărora au fost constatate 8 infracţiuni și aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 60.000 de lei. De asemenea, au fost indisponibilizate 4.842 kg. de componente metalice.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.