iris.jpg

Un articol excelent publicat de Bubanu Prahoveanu în observatorulph.ro a atras atenţia asupra unui afiş care anunţă cine sunt artiştii prezenţi la "Zilele oraşului Băicoi". Amestecul ni s-a părut dintr-o altă lume, aşa că am vrut să aflăm şi părerea membrilor trupei IRIS.

Cu o activitate remarcabilă, probabil cea mai iubită trupă rock din România, IRIS a ţinut întotdeauna la imagine. Un lucru absolut firesc, venit după ani de muncă şi respect faţă de fani. Nu are cum să nu te şocheze un afiş în care alături de IRIS îl "remarci" şi pe Adrian Minune sau alte valori ale patrimoniului cultural românesc. Gusturile nu se discută, fiecare artist cu fanii lui, dar parcă este prea mult să vezi o asemenea asociere de imagine. Ştiind cât de mult sunt ţin la propria imagine, i-am sunat pe cei de la IRIS. După ce iniţial am stat de vorbă cu Nelu Dumitrescu, l-am rugat şi pe Paul Nancă, managerul trupei, să ne spună cum văd ei acest afiş. 

Nu am avut nicio surpriză, pentru că mă aşteptam să primesc un răspuns elegant, cu mult bun-simţ: "Am primit cu bucurie invitaţia de a participa la Zilele oraşului Băicoi şi nu vom dezamăgi aşteptările publicului din localitate. Respectăm toţi ceilalţi artişti participanţi la eveniment şi genurile muzicale pe care le reprezintă şi nu comentăm asocierea de imagine din afişul publicat de organizatori. Precizăm pentru fanii noştri, că recitalul Cristi Minculescu & IRIS, va avea loc în ziua de 20 mai, în jurul orei 22.00."

 

Despre artiştii prezenţi "claie peste grămadă" pe afişul Primăriei Băicoi, numai de bine... Amalgamul de pe afiş nu este din vina lor.

iris.jpg