Afis.jpg

Cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la participarea României la al Doilea Război Mondial, Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană publică albumul Ploieștii în Marele Război. 1916-1918 semnat de Lucian Vasile.

 

Lansarea va avea loc sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 15.30, la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”.

La eveniment vor participa membri ai Asociației de reconstituire istorico-militară Deutsches Freikorps. Ei vor purta uniformele specifice diviziei bavareze care a participat la ocuparea orașului în decembrie 1916.

 

Citește și Expoziție inedită a elevilor Colegiul de Artă „Carmen Sylva" din Ploiești

Fiind a treia apariție editorială sub sigla AEDU și prima dintr-o istorie ilustrată a Ploieștilor, albumul Ploieștii în Marele Război. 1916-1918 cuprinde peste 100 de imagini care spun povestea orașului în timpul Primului Război Mondial, de la intrarea țării în conflict și până la realizarea Marii Uniri, cu accent pe cei aproape doi ani de ocupație. Informația care însoțește ilustrațiile este sinteza unei cercetări a epocii atât în arhive și studii de specialitate, cât și în memorialistică și presa vremii, surprinzând astfel, dincolo de evenimentele care au marcat cei trei ani, și atmosfera care domina străzile Ploieștilor cu un secol în urmă.