ploeisti

Lucrurile bune care se întâmplă în oraş rămân necunoscute ploieşteanului de rând sau opiniei publice din pricina faptului că Ploieștiul nu beneficiază de o prezenţă constantă în rândul mass-mediei naţionale. De aici şi până la a crede că nu s-a petrecut şi nici nu se petrece mare lucru în Ploiești nu este decât un pas. În încercarea de a contrabalansa toată această stare de fapt, aduc mai jos cinci argumente care transformă Ploieștiul dintr-un oraş aparent banal într-un oraş cu care ne mândrim.

  1. Ploieştiul are o istorie bogată

 

Ca să fiu clar de la început, oraşul acesta n-ar mai fi trebui să existe astăzi. Afectat de cutemure, șubrezit de zeci de bombardamente aeriene și peste toate acestea demolat masiv în perioada comunistă, orașul poartă amprenta unei istorii zbuciumate. Dar trecutul său nu este numai o simplă înșiruire de întâmplări nefericite, fiindcă aici s-a construit prima rafinărie de petrol din lume, aici a fost găzduit țarul Alexandru al II-lea și tot aici s-a proclamat Republica din 1870. Cu o zestre arhitecturală variată şi cu un potenţial uman excepţional, Ploieștiul a dat ţării şi lumii valoroşi oameni de cultură şi sportivi de maximă performanţă.

  1. Ploieștiul este noul pol industrial şi logistic al României

… cel puţin aşa susţine Business Magazin care trece în revistă investiţiile din ultimii ani pe care orașul a reuşit să le atragă. Revista Forbes vine să confirme acest lucru prin clasarea Ploieștiului în topul celor mai bune oraşe româneşti unde este indicat să faci afaceri. Care sunt atuurile Ploieştiului în competiţia cu celelalte orașe pentru atragerea investitorilor? Aşezarea geografică care aduce costuri logistice bune, infrastructura, apropierea de Portul Constanţa şi calificarea personalului.
Citește articolul integral pe iubescploiestii.ro