globurile de aur

Cea de-a 74-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur, considerată o avanpremieră pentru Oscaruri, a avut loc duminică seara, la Hollywood, fiind prezentată de Jimmy Fallon.  Trofeele sunt atribuite pe baza voturilor exprimate de reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood. Ceremonia și s-a desfășurat la hotelul The Beverly Hilton din Los Angeles.

 

Spre deosebire de premiile Oscar, organizatorii Globurilor de Aur au separat comediile de filmele dramatice şi acordă premii în domeniul producţiilor de televiziune. De asemenea, reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Holllywood (HFPA) nu acordă premii în categorii tehnice, precum montaj, imagine şi machiaj.

Iată lista completă a trofeelor atribuite în cadrul celor 25 de categorii de premii care au fost decernate la gala Globurilor de Aur 2017.

 

Actriţa Meryl Streep a fost recompensată cu un trofeu onorific - Cecil B. DeMille Award. Vedeta americană a câştigat opt Globuri de Aur şi a primit de-a lungul anilor un număr record de nominalizări - 30 - la aceste premii.

CINEMA:

Cel mai bun film - dramă: ”Moonlight"

Cel mai bun film - comedie/ musical: "La La Land"

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle ("La La Land")

Cel mai bun rol principal masculin într-un film - dramă: Casey Affleck (“Manchester by the Sea”)

Cel mai bun rol principal masculin într-un film - comedie/ musical: Ryan Gosling ("La La Land")

Cel mai bun rol principal feminin într-un film - dramă: Isabelle Huppert (“Elle”)

Vezi lista completa pe digi24.ro