gameofthrones

Gala Premiilor Emmy, prezentată de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel, va avea loc duminică seara la Microsoft Theatre din Los Angeles. Serialul „Game of Thrones” ar putea face istorie la cea de-a 68-a ediție a Premiilor Emmy, devenind cel mai premiat serial de ficțiune cu cele  mai prestigioase recompense ale televiziunii americane, relatează Agerpres.

 

„Game of Thrones” deține în total 35 de premii Emmy, acumulate de-a lungul a șase sezoane, inclusiv cele 9 statuete primite în weekendul trecut la Creative Emmys, care recompensează meritele tehnice.

Duminică seară, această saga fantastică despre rivalitatea mai multor clanuri care luptă pentru Tronul de Fier, pornește ca favorită la categoria cel mai bun serial dramatic.

De asemenea, numeroși actori din distribuție sunt de asemenea favoriți pentru premiul de interpretare: Kit Harrington, Peter Dinklage, Lena Headey și Emilia Clarke. 

Serialul ar putea doborî recordul statuetelor pentru un serial de ficțiune, de la crearea în 1949 a acestor premii — considerate echivalentul Oscarurilor din cinematografie — depășind recordul deținut de „Frasier”, care a obținut 37 de premii Emmy.

„Ar trebui să fie o seară victorioasă pentru 'Game of Thrones', care a triumfat deja anul trecut cu 12 statuete", a prognozat Chris Beachum, redactor șef al site-ului de pronosticuri Goldderby.com. 

Programul comic de televiziune „Saturday Night Life” deține recordul la toate categoriile combinate, cu 48 de trofee.

 

continuarea pe digi24.ro