vedete

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au recurs la o soluție radicală în ceea ce o privește pe fiica lor în vârstă de 9 ani. Cei doi au decis s-o retragă pe Sofia de la școală și s-o integreze într-un sistem de învățământ foarte nou la nou, care are deocamdată puțini adepți.

 

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au justificat decizia pe un blog nou creat, pe care au de gând să descrie experiența lor de acum încolo.

Ce spune mama, solista Dana Nălbaru

 

”Ne-am lovit de prejudecăți și știm că e abia începutul unui lung șir de provocări atât din partea societății, cât și din partea necunoscutului care ne așteaptă. Am retras-o pe Sofia de la școală. De tot. Am ales ca ea să învețe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac și fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative”, a scris Dana.

Decizia a fost bine cumpănită de ambii părinți, care spun că și-au făcut bine temele înainte de a recurge la acest gest. ”Am vorbit cu oameni care își educă în mod similar copiii, citim mult despre asta și ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viață, conștienți fiind că noi vom fi cei care va trebui să o ajutăm și să o susținem în tot acest proces”, a explicat artista.

Dana a explicat și de ce au luat această decizie. ”Ce m-a determinat pe mine să iau această decizie? Ea. Potențialul ei. Consider că felul în care învață copiii în școlile din ziua de azi naște în ei o grămadă de frustrări care au darul de a le distruge frumusețea interioară. Am vrut ca ea să nu piardă această frumusețe, să o las să se dezvolte în ritmul ei, să capete încredere în ea însăși, să înțeleagă că singur îți poți depăși limitele, să învețe să facă în viață ceea ce îi place cu adevărat, să nu-i fie teama niciodată să o ia de la început, să fie independentă, să nu-i dicteze nimeni direcția în viață.”

Citește continuarea pe click.ro